Akoestische vleugelpiano

 

Een vleugelpiano biedt meer dan een buffetpiano. Een vleugel ligt horizontaal en de snaren zijn langer dan bij een buffetpiano, wat de klank verbetert. Hierdoor vibreert het geluid meer ‘rondom’, je zit letterlijk in de muziek. De hamerkop slaat niet naar voren zoals bij een buffetpiano, maar naar boven. Je hebt meer voordeel door de zwaartekracht, voelt de hamer beter en kan zo meer muzikaliteit uit je instrument halen.

De lengte van een vleugelpiano ligt tussen de 150 cm (huiskamervleugels) en 2m90 (grootste concertvleugel).

Als piano specialisten zijn we trots op onze keuze voor tweedehandse vleugels. Ons team staat zal u wegwijs maken in de wereld van de vleugels en om eventuele vragen te beantwoorden. Alle occasie vleugels die in Hasselt staan zijn in eigen atelier nagekeken, hersteld of gerestaureerd met de nodige garantie.

De prijzen voor vleugelpiano’s beginnen voor een nieuw instrument vanaf € 11.000,- voor een occasie vleugel moet u minimum € 6.500 neertellen. De prijzen zijn afhankelijk van de kwaliteit, nieuw/tweedehands of gerestaureerd, merk en kleur. U heeft een keuze uit diverse merken en kleuren.
In onze toonzaal vindt u zwarte vleugelpiano'switte vleugelpiano's en bruine vleugelpiano's.

Nieuwe vleugelpiano’s staan in onze toonzaal van: C. Bechstein, W. Hoffmann, Zimmermann, Steingraeber & Söhne, Bösendorfer, Perzina, Steinberg

Occasie vleugels van o.a: Yamaha, C. Bechstein, Zimmermann, Erard, Schimmel, Steck, Young Chang, Blüthner, Seiler, Steinway & Sons,…

Wij geven u graag enkele tips voor de aankoop van een vleugel.

Wij bieden u 5 jaar garantie op elk instrument onder voorwaarden. Ons team van stemmers en pianotechnici staan steeds voor u klaar. Om van de garantie te kunnen genieten dient u het instrument 2 x jaar te laten stemmen door ons erkende stemmers.

U heeft uw droomvleugel gevonden? Dan transporteren wij deze zelf naar uw huiskamer. Onze transportdienst heeft al het materiaal en kennis in huis om uw vleugel veilig te transporteren: of dit nu gelijkvloers is of op verdiep. In dit filmpje kan u een indruk opdoen hoe wij ons vleugeltransport aanpakken.

Nieuwe vleugel: wit hoogglans: Perzina 160
nieuwe vleugelpiano, nieuwe vleugel, witte vleugel

 

Nieuwe vleugel: Zimmermann Z160: zwart hoogglans

Occasie gerestaureerde vleugel: Steinway & Sons: model S in Pallissander
Steinway & Sons, vleugel, vleugelpiano, gerestaureerd, Steinway S, palisander