Het familiebedrijf Steingraeber & Söhne begon rond 1820 al met de bouw van piano’s. In 1852 werd in Bayreuth het prachtige Steingraeber ‘huis’ geïnaugureerd, dat in de jaren 90 volledig is gerestaureerd. Steingraeber werd al snel de grootste fabrikant van piano’s in Beieren, Duitsland. Met diverse prijzen voor excellentie en opdrachten uit binnen- en buitenland, werd Steingraeber één van de meest bijzondere traditionele pianobouwers ter wereld. Onder de bezielende leiding van Udo Steingraeber als inmiddels reed 4e generatie vindt u in dit fabricaat de excellence voor de connaisseurs.

Instrumenten

Steingraeber is de meest innovatieve producent van piano’s en vleugels op de markt. Zo ontwikkelt Steingraeber piano’s met diverse repetitietechnieken, speciale zangbodemtechnieken, ecologische piano’s, piano’s voor mindervaliden en zelfs voor allergische mensen. Steingraeber is bovendien gespecialiseerd in de meest uiteenlopende ontwerpen en materialen qua kabinet. Klanten kunnen hun eigen houtsoorten kiezen en zo hun persoonlijke instrument tot leven doen komen.

Steingraeber & Söhne piano's bij Bol

Met trots presenteren wij een unieke collectie Steingraeber & Söhne instrumenten. De Steingraeber und Söhne piano's zijn diverse malen uitgeroepen tot de beste piano's ter wereld. De toonopbrengst en speelaard van deze piano's (modellen 130 en 138) zijn werkelijk fenomenaal en te vergelijken met een vleugel.

Steingraeber und Söhne vleugels bij Bol

Steingraeber vleugels zijn sensationeel wat klank en beleving betreft en behoren tot de absolute top van de vleugelbouw. Niet voor niets kiezen beroemdheden als Alfred Brendel, Nikolai Demidenko, Cyprien Katsaris etc. de Steingraeber und Söhne als hun favoriete concertvleugel. Bol Piano's heeft de volgende (zie hieronder) collectie Steingraeber und Söhne vleugels staan, die u in Hasselt en in de verschillende vestigingen in Nederland (Krimpen a/d IJssel - Regio Rotterdam/Den Haag, Amsterdam en Veenendaal, etc.) kunt bespelen.

Waarom een Steingraeber & Söhne kopen bij Bol Pianos?

Bolpianos beschikt in haar showrooms over als wellicht enige winkel in geheel Europa over de volledige collectie Steingraeber & Söhne instrumenten van alle modellen piano’s (122T-SFM, 130 T-SFM en 138K-SFM) tot en met alle modellen vleugels w.o. eveneens de 2 modellen concertvleugels D-232 N en E-272. De overgang tussen de bassen en de diskant snaren (koper naar staal) is niet waarneembaar. De zangbodems worden zeer fijn “op klankbereik” geschuurd op klankbereik d.m.v.  zandvibratie technieken. Het merk Steingraeber & Söhne is echt voor de connaisseurs onder u. De toucher is fantastisch en geeft een razendsnelle repetitie “als geen ander”.  Het gietijzeren frame is wat lichter van samenstelling compositie dan alle andere fabricaten. Aangezien metaal de zwaarste materiaalsoort op aarde is, die normaal gesproken heel veel energie ontneemt aan de swing van de zangbodem. Doordat Steingraeber dus een lichtere metaal materiaalcompositie heeft komt alle klank direct aan de zangbodem ten goede en blijft het boventonen spectrum zelfs bij het zachtste pianissimo (pp) volledig aanwezig. Het fabricaat is zeer exclusief en behoort tot de topfabricaten in de wereld, zelfs al is de fabriek een volledige handwerkbouw plaats waar slechts een klein aantal instrumenten per jaar gebouwd kan worden, maximaal 150 stuks. Het product leent zich niet voor een grotere productie. De omwonden kopersnaren worden gewonden met verschillende legeringen om zo “dichter” bij de staalsnaren te komen, waardoor geen overgang meer waar te nemen zijn.