Piano spelen is geweldig, maar soms is het niet praktisch. Iemand in huis heeft rust en stilte nodig, misschien slaapt een baby of voel je je gewoon niet op je gemak om voor anderen te spelen.

Het grootste voordeel van een silent piano is dat u elk moment van de dag kunt spelen zonder dat u met uw omgeving hoeft rekening te houden . Uw mogelijkheden om te spelen worden met een silent systeem aanzienlijk vergroot.

Omdat het silent systeem is aangesloten op uw akoestische piano wordt het toetsgevoel er bijna niet door beïnvloed. De ervaring van het spelen blijft vrijwel hetzelfde. Daarnaast heeft u twee instrumenten in één door de combinatie van een akoestische en digitale piano. Hiermee bespaart u ook nog eens ruimte in huis.

U kunt het silent systeem heel gemakkelijk in- en uitschakelen. Zo switcht u simpel en vlot tussen de akoestische en digitale klanken.

Naast de akoestische piano klanken, kan een silent systeem ook klanken van andere muziekinstrumenten toevoegen aan uw pianospel. U heeft ook de mogelijkheid om uw eigen pianospel op te nemen en te delen via andere apparaten. 

Het silent systeem is bij zowel akoestische buffetpiano’s als op akoestische vleugels in te bouwen.

U heeft keuze tussen een aantal silent systemen die we in ons eigen atelier inbouwen.

Silent system: Essence
Piano silent system Essence

Bolan Premium Silent System
Bolan interactive silent system

C. Bechstein vario duett silent systeem
C.Bechstein silent system vario duett