Piano / Vleugel Kopen ?
Akoestische piano, digitaal of silent
Maar wat is nou precies het verschil tussen een akoestische, een digitale en een silent piano? Bij een akoestische piano ontstaat er geluid doordat de hamers tegen de snaren slaan wanneer er een toets ingedrukt wordt. En met gebruik van de pedalen wordt deze klank nog mooier. Een digitale piano creëert elektrisch geluid wanneer er een toets wordt ingedrukt. Deze klanken worden door middel van een versterker en speakers ten gehore gebracht. Het spelen op een akoestische piano is een echte belevenis qua geluid en gebruik, en een digitale piano kan dit geluid goed nabootsen, maar klinkt toch anders dan een echte akoestische piano.  
Het beste van beide werelden? Bekijk dan eens een silent piano! Een silent piano  is een akoestische piano waarbij u de mogelijkheid heeft om te spelen met hoofdtelefoon op. Wanneer het silent systeem wordt ingeschakeld wordt de akoestiek van de piano uitgeschakeld en krijgt u vervolgens de digitale sample te horen via uw hoofdtelefoon.
De voordelen van een akoestische piano
  • De klank is uniek en niet te evenaren.
  • Het gebruik van een akoestische piano is ook uitdagend voor gevorderden.
  • Behoudt lang zijn waarde.
  • Gaat generaties lang mee zonder zijn kwaliteit te verliezen.
De nadelen van een digitale piano
  • Een digitale piano verliest sneller zijn waarde dan een akoestische piano en heeft een kortere levensduur.
  • Minder uitdaging voor gevorderde pianospelers.
  • Zoals beschreven is het geluid van een akoestische piano niet te evenaren. Bij een digitale piano is te horen dat de klanken digitaal gevormd zijn.

Een piano van Bol Piano’s
Bol Piano’s beschikt over een ruim assortiment piano’s. We kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden zodat u kan bepalen welk type piano het best bij uw wensen past. 
Bol Piano's heeft een ruim aanbod piano’s en vleugels  van verschillende topmerken waaronder Yamaha, C. Bechstein, Steingraeber & Söhne, Bösendorfer, W. Hoffmann, Perzina, Zimmermann en Steinberg. Wij hebben zowel nieuwe piano’s  als tweedehands piano’s . Zoekt u een specifiek model of merk? Neem gerust contact met ons op, wie weet hebben we hem staan! 
Voor zowel beginnende als gevorderde pianisten hebben wij een breed aanbod piano’s die aansluiten bij de wensen. Bekijk ons assortiment online of kom langs in één van onze showrooms  bij u in de buurt. Heeft u vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons  op!
 
Nieuwe Piano’s
Tweedehands Piano’s
Silent Piano's