OVER ONS, THUIS BIJ DE KLAVIERMEESTERS

De hoofdvestiging van Bolpianos is gevestigd in Hasselt waar alle fabricaten staan vertegenwoordigd in wel liefst 9 klankruimten. De beste 100% Europese fabricaten worden u door ons getoond. Daarnaast bieden wij u zeker ook nieuwe en occasie piano’s en vleugels uit Aziatische landen, zoals Japan en China. De bakermat voor piano’s is  echter Europa..

De oprichting van ons familiebedrijf gaat terug tot in 1971, waarin Raf Deckers het bedrijf later overliet aan zijn zoon Stefan Deckers. Stefan heeft in recente jaren het bedrijf Orchestra steeds verder uitgebreid in samenwerking met Bolpianos Nederland, die ook vanuit 4 familiebedrijven piano’s distribueert als fabrikant, groothandel en kleinhandel als meest uitgebreide pianobedrijf in Europa. De piano’s en vleugels worden verkocht in alle Europese landen, Amerika en Afrika en het Verre Oosten. Het aanbod is zeer bijzonder. Met exclusieve merken als W.Hoffmann, C.Bechstein, Bösendorfer, Steingraeber & Söhne, Estonia en Zimmermann en occasies, 100% gereviseerd in eigen beheer,  van  Steinway & Sons, Yamaha en Kawai vindt u bij Bolpianos het breedste aanbod van piano’s in Europa.

Naast het actief musiceren als pianist en pianodocent ontwikkelde Stefan Deckers zich eerst aan het Lemmensinstituut als Master, maar daarna ook als volleerd pianotechnicus en intonaties en genoot hij zijn opleiding daartoe eerst bij Seiler en vervolgens bij Bösendorfer, C.Bechstein en Steingraeber & Söhne. De kunst van het intoneren voltooide hij eerst als gezel onder de leiding van de Masters bij deze beroemde fabrikanten .  Sinds 2007 stapt ook zijn vrouw, Vanessa, mee in de zaak en de 2e generatie van Bolpianos in Bol & Orchestra zal  zich verder blijven ontwikkelen. In 2010 geeft Stefan zijn functie bij de Muziekacademie in Genk op om zich voortaan geheel mee in Bolpianos te ontwikkelen tot de toonaangevend zaak in België waar al het moois uit de pianowereld te vinden is onder één dak van studiepiano tot de aller mooiste concertpiano’s en vleugels. Alle merken, compleet onder één dak.  Het transport van alle instrumenten wordt gedaan met eigen transportdienst en in eigen beheer uitgevoerd.  Wij verzorgen veel concerten en ook pianolessen.  Onze na-service is van het allergrootste belang.  Wij helpen u steeds met de grootste zorg en kennis, zodat uw instrument in optimale conditie blijft voor aankoop en na aankoop. Onze stemmers en technici krijgen bijscholingen bij de grote voornoemde pianofabrieken, zoals : C.Bechstein, Bösendorfer, Steingraeber & Söhne en W.Hoffmann.   Ook beschikken wij regelmatig over occasies van andere bekende merken zoals Steinway & Sons, Sauter, Grotrian Steinweg, Ritmuller, Schimmel e.a.

Wij zijn vlot bereikbaar: op 5 km van de afrit E313 hebben wij een private parking aan de achterzijde van onze gebouwen. Indien u met de trein komt ; het station ligt op wandelafstand.

Tot binnenkort in Hasselt of in Kalmthout.