DIGITALE PIANO'S

In een wereld vol laptops en GSM’s is de volgende vraag niet meer dan logisch: is een digitale piano niet even goed als een traditionele akoestische? Heeft een digitale niet meer voordelen dan nadelen en -allerbelangrijkste vraag- kunnen we op deze piano’s niet even goed leren pianospelen?
Het antwoord is meer dan volmondig: NEE !

Uiteraard begrijpen we dat in bepaalde situaties een digitale piano wel handig is. Maar we raden steeds indien mogelijk een echte akoestische piano aan.

De klaviermeester geeft een woordje meer uitleg:

 

Bij een akoestische piano ontstaat er geluid doordat de hamers tegen de snaren slaan wanneer er een toets ingedrukt wordt. En met gebruik van de pedalen wordt deze klank nog mooier. Een digitale piano creëert elektrisch geluid wanneer er een toets wordt ingedrukt. Deze klanken worden door middel van een versterker en speakers ten gehore gebracht. Het spelen op een akoestische piano is een echte belevenis qua klank en touché, een digitale piano kan dit geluid goed nabootsen, maar het blijft artificieel.

DE VOORDELEN EN NADELEN

Elke soort piano heeft zijn eigen voor- en nadelen. 

Voordelen van een akoestische piano:
• De klank is uniek en niet te evenaren en is dus bij elk instrument anders
• Het gebruik van een akoestische piano is de beste motivatie voor een beginner en een niet te evenaren speelplezier voor de gevorderde pianist
• Het indrukken van de toets zet mechanische onderdelen aan het werk met als resultaat een groot gamma van natuurlijke klankkleuren die resoneren in de ruimte waarin je speelt
• Behoudt lang zijn waarde.
• Gaat generaties lang mee zonder zijn kwaliteit te verliezen.

Er zitten een aantal nadelen aan een digitale piano:
• Een digitale piano verliest sneller zijn waarde dan een akoestische piano en heeft een kortere levensduur.
• Minder speelplezier voor de pianist

We verdelen de digitale piano’s van Casio. De hogere modellen van Casio werden ontworpen in samenwerking met C. Bechstein digital. De prijs van een digitale piano start vanaf € 500.

Is de prijs van een akoestische piano te hoog? Bekijk onze huurformules, zo kan u wellicht een echte akoestische piano in huis halen.

Het beste van beide werelden?

Bekijk dan eens een silent piano! Een silent piano is een akoestische piano waarbij u de mogelijkheid heeft om te spelen met hoofdtelefoon. Wanneer het silent systeem wordt ingeschakeld wordt de akoestiek van de piano uitgeschakeld en wordt de klank digitaal. Deze klank krijgt u vervolgens te horen via uw hoofdtelefoon.