Sinds 1853 betovert de Bechstein-klank zowel spelers als toehoorders. Grote musici – van Liszt tot Lutoslawski, van Brahms tot Penderecki,van Leonard Bernstein tot Cecil Taylor – hebben altijd al op een Bechstein vertrouwd als medium voor hun muzikale boodschap. Concertprogramma’s en opdrachten van de “Goldenen Bücher” tonen de hechte samenspraak van de kunstenaars met hun ‘Bechstein’ aan. De Bechstein – vertolker van muzikale boodschappen. De grote kunst: musici een betrouwbaar en waardevol ‘gereedschap’ voor hun muziek, hun interpretatie en hun klankvoorstelling te geven, dat was en is het principe van Bechstein. Vleugels en piano’s van de hoogste categorie te vervaardigen, waaraan ook de grootste kunstenaars zich thuis voelen – dat is en blijft de motivatie van Bechstein, van een onvermoeibaar streven naar perfectie. Het is voor een Bechstein een grote eer om door de belangrijkste musici van onze tijd tot klinken te worden gebracht, een hoog en verheven doelstelling in dienst van de muziek op de podia de mensen geluk te bezorgen.

INSTRUMENT

Naast het handwerk is een deel van de productie volgens de meest moderne technieken geautomatiseerd. De hierdoor ontstane tijdwinst wordt gebruikt voor het individueel afwerken van ieder afzonderlijk instrument. Juist als het om het mechaniek en de toonvorming gaat, werk dat alleen door specialisten kan worden uitgevoerd, is Bechstein een echt ambachtelijk bedrijf. Elk instrument heeft dezelfde intensieve behandeling en dat is duidelijk hoorbaar. Bechstein gebruikt vele natuurlijke materialen. Door de hoge kwaliteitseisen wordt het materiaal op deugdelijkheid getest en geselecteerd. Er wordt niets aan het toeval over gelaten, of het nu gaat om de elasticiteit van het vilt, de soepelheid van het leer of de nerf van het fineer. Ecologische maatstaven spelen ook een rol. Vooral voor de hamerkoppen, die heel belangrijk voor de toonvorming zijn, gelden strenge
maatstaven.

C. BECHSTEIN PIANO OF VLEUGEL KOPEN?

Bij bolpianos vind u het gehele scala aan instrumenten dat bij C.Bechstein wordt gemaakt. Alle modellen staan in de showrooms opgesteld. Of u nou het laagst geprijsde instrument zoekt of de top kwaliteit Concert 8. Alle modellen piano’s en vleugels zijn allemaal vooradig. Van het model Concertvleugel D280 en D282 staan wel liefst 3 stuks naast elkaar opgesteld. bolpianos is in Europa een van de grootste afnemers bij C.Bechstein. We zijn exclusief distribiteur in de Benelux. Komt u ‘ns een kijkje nemen in onze 2500 vierkante meters aan showroom, waar de instrumenten goed vergelijkbaar naast elkaar allemaal bespeelbaar staan opgesteld, wel gestemd zo te verstaan.

Onze technici hebben allemaal bij C.Bechstein opleiding genoten in het reguleren van de mechanieken en het intoneren van de hamers. C.Bechstein is een ervaring om kennis te maken met de grootste pianofabrikant van Europa vertegnwoordigd door de grootste pianospeciaal zaak van Europa, bolpianos.   Bechstein is de fabrikant van meerder merken piano’s t.w. C.Bechstein in Duitsland, W.Hoffmann in Tsjechië en Zimmermann in het Verre Oosten (China) alwaar de Designed by C.Bechstein met trots deze Duitse piano van weleer representeert. Uw C.Bechstein piano kopen doet u bij Bol Piano’s & Vleugels.