Interview Dorine en Julien, Piano stemmers

Sinds korte tijd zijn Dorine en Julien werkzaam en in opleiding bij Bol & Orchestra, te Hasselt. Met veel passie voor de piano zorgen zij voor het onderhoud van de piano's. Ofwel, Dorine en Julien stemmen de piano’s en leren hierbij steeds meer over de techniek van de piano.

Bezoek de vestigingspagina van Bol Piano's Hasselt

Wat maakt Bol Piano’s volgens jou bijzonder?

Dorine: De zeer vriendelijke en enthousiaste werkgevers. De klantvriendelijkheid van zowel werkgevers als ‘personeel’. Het zeer ruime aanbod aan piano’s in elke prijscategorie. De kennis van elk merk. En vooral het willen en kunnen van werkgevers en werknemers om het beste uit elke piano te halen, en de piano’s veel beter te maken dan dat ze oorspronkelijk waren. De bereidheid van de werkgever om alle moeite in een piano te steken om deze naar wens van de klant te maken. Dat is gewoon super.

Julien: Het aanbod is van fantastische kwaliteit. De bazen werken met kennis van zaken en een grote passie en stralen dit ook uit naar hun werknemers.

Wat vind jij het mooiste aan pianomuziek of het pianospelen?

Julien: De klank die verandert in het spel. De klank die heel emotioneel kan overkomen voor de oplettende luisteraar. De schoonheid van het meubel en de precisie van het mechaniek.

Wat maakt Bol Piano’s en deze winkellocatie volgens jou bijzonder?

Dorine: De winkel bevindt zich in het hartje van Limburg, Hasselt. Zeer goed te bereiken, met de auto als met het openbaar vervoer.

Julien: Het aanbod is uniek, dat vind je nergens anders. Ik kom van Wallonië dus je kan een bezoek aan de winkel uiteraard combineren met een uitstapje in Hasselt, Bokrijk, .... 

Van welke pianist heb je al een pianoconcert bijgewoond of wie zou je graag willen horen?

Dorine: Daniel Barenboim zou ik graag live willen horen spelen.
Enkele jaren geleden heb ik in de Singel in Antwerpen een pianist het pianoconcert voor de linkerhand van Ravel mogen horen spelen. Ik weet jammer genoeg zijn naam niet meer. Ik weet wel dat hij te laat op het podium kwam en er redelijk slordig uitzag. Dus mijn eerste indruk van hem was al niet goed. Maar toen hij begon te spelen, was dat allemaal vergeven. Ongelooflijk mooi en subliem zoals hij dat werk speelde. Dat zal me altijd bij blijven (behalve zijn naam dus, blijkbaar).

Julien: Het meest memorabele vond ik het aanwezig zijn op de Koningin Elisabeth wedstrijd om voor de kandidaten te supporteren tijdens de eerste ronde en natuurlijk helemaal tot aan de finale!

 

Dorien Pianostemmer Bol Piano's Dorine
Julien pianostemmer bol piano's Julien